dilluns, 29 de gener de 2007

El pont de la vergonya
És el pont que passa per sobre de la Ronda litoral just al costat del del Macdonalds. El vam batejar amb aquest nom, "el pont de la vergonya", perquè des de que vam arribar a viure a la Vila Olímpica l'hem vist dia rere dia brut, ple de trastos, matalassos, pintades, caques de gos i humanes, i olor a pixats. Quan a algun dels trastos li calen foc, crema durant una bona estona i els pannells de metall s'aixequen i s'obren.
Fa uns anys, abans de què hi posessin un enreixat en una mena d'amagatall que quedava en un dels extrems, hi vam trobar una barra de ferro amb un arreglo fet de papers i draps per poder-lo agafar amb comoditat i fer-lo servir d'arma. Era una barra llarga, pesada, que amb un cop ben donat et podia trencar una cama, un braç, o el cap i enviar-te a l'altre barri. La tenien ben amagada a darrera d'una columna per tenir-la a ma quan calgués.
Qui és el responsable del manteniment d'aquest pont? L'Ajuntament? De moment sembla que ningú, ja que ni els serveis de neteja hi passen mai, ni tampoc els guàrdies municipals.
Hi va haver un temps en què hi vivien alguns sense sostre. Ara no hi dorm ningú, els hi deu fer por. Ara només és un vàter públic.